Detoxen in de zomer!

Voor het eerst houd ik deze zomer een detoxdagje. Een zomerse dag is ideaal want als het warm is heb je minder trek en gaat het detoxen haast vanzelf. Er is nu zoveel fruit voor handen dat dit het ideale moment is voor een puur genietmoment en detoxen!

Afbeelding

Er zijn verschillende vormen van vasten. Sapvasten is een veel gebruikte methode en makkelijk toepasbaar. Het is milder omdat de sappen een kleine hoeveelheid energie geven. Het succes van vasten hangt af van je motivatie. Een dagje vasten is een mooi begin om je lichaam te laten wennen. Stel wel je lichaam en geest in op deze reinigende dag. Zorg voor rust, ontspanning en beweging. Beweging zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Het voorkomt de afbraak van spierweefsel.

Voorzorgsmaatregelen: ben je net ziek geweest, of onlangs geopereerd, heb je chronische klachten, ben je zwanger, heb je diabetes, een aandoening aan de longen, hart en bloedvaten, lever, nieren, schildklier, heb je een psychiatrische ziekte dan adviseer ik je ten zeerste een te overleggen met je huisarts.

Het efffect van een detoxdag is dat je je lichaam reinigt en ontdoet van schadelijke afvalstoffen en overtollige vetten je in het lichaam zijn opgeslagen. In een dag zal dat natuurlijk niet lukken maar alle beetjes helpen; vandaag een dag een volgende keer 2 dagen. Je lichaam herstelt en dit resulteert in een fit en energiek gevoel.

Tijdens de detoxdag voel je je misschien lusteloos, heb je branderige ogen, hoofdpijn. Zorg dan dat je meer beweegt en tussendoor meer water drinkt.

Voor dat je een detoxdag inplant is het goed de dagen ervoor vegetarisch te eten en lijnzaad ’s ochtends en ’s avonds in de yoghurt of kwark te gebruiken om de darmen te reinigen. Denk ook aan je rustmomenten en bouw ruimte in je agenda om een detoxdag te houden maar zorg ook voor voldoende beweging.

Afbeelding


Voor een detoxdag heb je het volgende nodig:
Boodschappenlijstje: Watermeloen, Komkommer, lege fles, Aardbeien, Druiven, Appels, Bananen, Amandelmelk, Abrikozen, Citroen, IJsblokjes, Muntblaadjes, Courgette, Knoflook, Kokosolie, Groentebouillon, Italiaanse kruiden, Peper, Groene curry, Soja-room.

Lees hier meer over mijn recepten voor een zomerse detoxdag.

Geraadpleegde bronnen: Loverendale, legallyraw