Weet je niet wat te koken voor vanavond?
Denk dan eens in kleur.
Zoek een groente en zoek kruiden, vruchten, erbij in dezelfde kleur. Het resultaat zal je verbazen.
Eet smakelijk!
Bijvoorbeeld Rode kool
Ingredienten:
Neem 1 rode kool, 1 rode appel, 1 rode ui, 125 ml druivesap, 3 eetlepels rode wijnazijn, 3 eetlepels cashewnoten, 3 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels sesamolie, 1 theelepel appelstroop, wat koriander en kruidnagel, 150 gram feta en wat bieslook
Maak de rode kool schoon, snijd deze in vieren en schaaf in fijne reepjes. Bestrooi de kool met 1 theelepel zout en ked er goed doorheen. Laat de rozijnen even in water liggen en dep ze droog.
Was de rode appel
snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Druppel het citroensap over de appel. Pel en snipper de ui, fruit in eetlepel olie glazig.
Blus de ui met druivesap en de azijn en breng aan de kook. Voeg de rozijnen en de appel toe. Laat ze 2 min. mee koken.
Breng op smaak met 1 theelepel appelstroop, 05 theelepel azijn en snufje koriander, de kruidnagel en zout en peper. Roer er 3 eetlepels olie doorheen. Roer de appelmarinade door de kool en laat hem 1 uur trekken. Rooster de cashewnoten in droge koekepan. haal ze uit de pan. Snijd de feta in schijven. Voeg de noten toe aan de kol en breng op smaak met zout en peper. Leg de feta erbij en garneer met bieslook.
Welke vrucht zou jij er nog bij doen? Ik hoor graag je reactie of jij koken op kleur makkelijk vindt.
Deel dit artikel met jouw volgers op Twitter, Facebook.