20141113_223128

Al een tijdje maak ik regelmatig glutenvrij brood. Denk jij ook bij glutenvrij brood dat dit droog en smaakloos is? Door te experimenteren met meelsoorten, extra ingredienten, ontstond het volgende recept.

20141113_223633

 

Ingrediënten glutenvrij amandelbrood:

1/2 el biologiscshe frambozen azijn
wat Phillyssum vezels
50 gram gemalen lijnzaad
50 gram rozijnen
Snufje Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat

3 soorten meel:

200 gram amandelmeel
50 gram kikkererwtenmeel
50 gram boekweitmeel
3 eiwitten
2 hele eieren

Garneren met sesamzaadjes

(Uit het brood haal je ongeveer 13 plakjes).

Bereiding glutenvrij amandelbrood:

Roer in een kom de eieren met het zout, bicarbonaat, azijn door elkaar.

Neem een andere ruime kom en doe hier het meel en het lijnzaad in.

Schenk hierbij het eimengsel en roer het geheel goed door. Vermeng het geheel met de rozijnen.

Wanneer het beslag stevig is, neem je een cakeblik en leg je hierin bakpapier. (Zo kun je gemakkelijk je brood uit het bakblik halen).

Stort het beslag erin en strijk het beslag glad.

Bestrooi het beslag met de sesamzaadjes. En verdeel het over de lengte van de cakevorm.

Bak nu je brood in de oven op 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer met een breipen, een satéprikker of een barbecue spies of het deeg gaar is.

Laat nadat de baktijd om is, het brood nog nagaren in de oven met de deur gesloten.

Eet smakelijk!

N.B.:

1 .Het brood rijst niet! Wil je een hoger brood, neem dan een kleiner bakblik zodat het deeg het bakblik meer vult.

2. Snij dunne plakjes, het brood vult goed en is een heerlijke snack!

 

In de komende maanden houd ik je graag op de hoogte van mijn bak en eetervaring van glutenvrij brood.

Bron: Geïnspireerd door het amandelbrood van “Eet Goed, Voel je Goed”.